ZZP
Pensioen

Drie ZZP-organisaties, Loyalis en APG bundelen hun krachten zodat jij als zelfstandig ondernemer straks ook onafhankelijk kunt blijven. Samen werken we aan jouw optimale toekomst.

Wat is het ZZP Pensioen?

Het ZZP Pensioen van Loyalis is ontwikkeld in samenwerking met ZZP organisaties en geeft zekerheid: je bepaalt zelf wat en wanneer je inlegt en het geld blijft van jou.

In samenwerking met
Meer over de partners van het ZZP Pensioen

Hoe werkt het?

Je hebt alle zekerheden op een rij: je beslist zelf hoeveel je inlegt en wanneer. Dus als je het even niet kunt missen leg je niets in. Je bepaalt zelf wanneer je dan weer begint met inleggen. Je bepaalt ook zelf wanneer je met pensioen gaat, en of je een tijdelijke of een levenslange pensioenuitkering wilt. Tijdens het opbouwen houd je altijd zicht op je geld.

Dit bepaal je zelf ...

Wat en wanneer je inlegt

Wat en wanneer je inlegt

Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort en wanneer. Dit kan maandelijks, jaarlijks, eenmalig of zelfs even niet. Er zijn geen verplichtingen. En tot een bepaalde hoogte krijg je je inleg van de belasting terug.

Meer over inleggen
Wanneer je met je pensioen gaat

Wanneer je met je pensioen gaat

Je kunt tussen je 60ste en 72ste jaar met pensioen gaan. Ga je voor je AOW-leeftijd met pensioen? Dan kun je niet voor een uitkering van minder dan 20 jaar kiezen. Bij het afsluiten van je ZZP Pensioen vul je een pensioendatum in, want die bepaalt hoe lang je gaat beleggen. En die is aan te passen, tot een half jaar voordat je echt met pensioen wilt. Zo heb je invloed op je beleggingsmix.

Hoe lang je je pensioen wilt laten uitkeren

Hoe lang je je pensioen wilt laten uitkeren

Binnen de wettelijke regels kun je kiezen hoe lang je je ZZP Pensioen laat uitkeren. Je kunt na je AOW-leeftijd kiezen voor een uitkering van ten minste 5 jaar, oplopend tot levenslang.

Meer over de uitkeringsduur

En dit is goed geregeld...

Beleggen volgens een lifecycle

Beleggen volgens een lifecycle

De kosten zijn laag en dat is belangrijk. Maar je moet ook slim beleggen. Want de beleggingsresultaten hebben een veel groter effect op lange termijn. Door de samenwerking met de grootste pensioenbelegger van Nederland, APG, gaan we voor het hoogst mogelijke rendement tegen een zo laag mogelijk risico en tegen de laagste kosten.

Meer over beleggen
We zijn duidelijk over de kosten

We zijn duidelijk over de kosten

De kosten zijn laag. We leggen graag uit welke kosten er zijn en welke impact zij hebben op je pensioen. Zo heb je inzicht in de kosten en kun je eventueel vergelijken met andere aanbieders.

Meer over de kosten
Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

Zelf kijken hoe het met je pensioen staat

Je kunt in jouw eigen ZZP Pensioenportaal volgen hoe jouw pensioen zich ontwikkelt. Je ziet welke bedragen je hebt gestort en wat we met jouw geld hebben gedaan. Je kunt ieder moment de waarde van je pensioen bekijken.

Vandaag starten met opbouwen?

 • Start met opbouwen binnen 5 minuten
 • Meer dan 1000 ZZP'ers gingen jou voor
 • Je pensioen goed geregeld

Je kunt jouw ZZP Pensioen volledig online aanvragen en direct beginnen met opbouwen.

Lees meer
Vandaag starten met opbouwen?

Ook belangrijk om te weten

 • 1. Uitkering bij arbeidsongeschiktheid

  Je mag het opgebouwde vermogen in het ZZP Pensioen onder voorwaarden gebruiken als inkomensvoorziening bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

 • 2. Wat gebeurt er na overlijden?

  Geen vrolijk onderwerp, maar wel erg belangrijk. Voor jezelf en voor jouw erfgenamen. Want als jij overlijdt, gaat jouw geld naar jouw erfgenamen.

 • 3. Overstappen

  Misschien heb je als zelfstandige al geld gespaard voor je oude dag. Bijvoorbeeld in een (beleggings)verzekering of via banksparen. Dit kapitaal wil je misschien ook in het ZZP Pensioen storten. Dat heet "Kapitaaloverdracht".

 • 4. Fiscale regels

  Als je pensioen opbouwt, moet je rekening houden met een aantal belastingregels. Dat klinkt lastig, maar het is niets om je zorgen over te maken. Wel is het belangrijk om ervan op de hoogte te zijn.

 • 5. Maatschappelijk verantwoord beleggen

  Voor ons betekent duurzaam: op de lange termijn. We zoeken naar een optimale relatie tussen duurzaamheid, rendement en lange termijnrisico’s. Daarom bevat vanaf oktober 2017 het Global Equity SRI Fund van ZZP pensioen alleen nog maar maatschappelijk verantwoorde aandelen.

Zelf je pensioen berekenen

Wil je weten hoeveel pensioen je kan krijgen?

Bereken het nu!
Bereken jouw situatie

Partners

Het ZZP Pensioen van Loyalis is samen met de 3 grootste ZZP organisaties ontwikkeld: voor en door ZZP'ers! Zij weten als geen ander wat leeft onder ZZP'ers en aan welke voorwaarden een pensioen voor ZZP'ers moet voldoen. Deze ZZP organisaties blijven betrokken bij het ZZP Pensioen via de Stichting ZZP Pensioen.

Over Loyalis

Over Loyalis

Het beheer voor het ZZP Pensioen wordt gedaan door Loyalis Sparen & Beleggen N.V., een onderdeel van APG Groep. Loyalis Sparen & Beleggen is opgenomen in het register van de AFM. ZZP Pensioen maakt gebruik van de ervaring en het gigantische inkoopvolume van APG. Dit zorgt voor goede beleggingen tegen lage kosten.