Bereken
& Vergelijk

Met onze pensioencalculator kan je eenvoudig berekenen welke maandelijkse uitkering je kan krijgen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Of kijk onder de "Veel gestelde vragen" voor de antwoorden die wij al aan anderen hebben gegeven.

Vergelijking met andere aanbieders

U kunt binnen onderstaande tabel naar links en rechts scrollen.

ZZP Pensioen Bright Pensioen brand new Day
Zelf pensioendatum kiezen
Flexibel inleggen
Kosten
Distributiekosten € 40 € 100 € 40
Jaarlijkse vaste kosten € 35 € 210 € -
Jaarlijkse % beheerkosten 0.35% 0.25% 0.59%

De kosten van het ZZP Pensioen

Als deelnemer van het ZZP Pensioen krijg je te maken met een aantal vaste en variabele kosten. Wij lichten graag toe om welke bedragen en percentages het gaat en waarom deze van toepassing zijn.

Distributiekosten

Hiermee maakt Loyalis het voor jou mogelijk om het ZZP Pensioen af te sluiten. Wij zijn wettelijk verplicht om de distributiekosten in één keer (eenmalig) en apart in rekening te brengen. Deze kosten betaal je voordat je het ZZP Pensioen afsluit.

Beheerkosten

Deze jaarlijkse kosten zijn voor de administratie van het ZZP Pensioen. We administreren jouw inleg en we beheren een online deelnemersportaal waarin je de waardeontwikkeling van je vermogen kan zien. Ook gebruiken wij deze kosten voor het beantwoorden van jouw vragen en voor andere communicatie rond het ZZP Pensioen.

Kosten van toe- en uittreding

Het aankopen en verkopen van beleggingen vindt plaats via handelsplatformen, via brokers of via banken. Hiervoor vragen deze partijen transactiekosten. Loyalis/APG doet met name zaken met grote gerenommeerde partijen die door volumes lagere prijzen kunnen aanbieden. De percentages verschillen per fonds en worden berekend over de storting in het desbetreffende fonds en over de onttrekking of uitkering uit het fonds.

Beheerkosten

Deze jaarlijkse kosten zijn voor het beheren van jouw vermogen. Er wordt maandelijks 0,029% over jouw opgebouwde vermogenen berekend en van jouw vermogen afgetrokken. Dat is 0,35% per jaar.