Berekenen & Kosten

Met onze pensioencalculator kun je eenvoudig berekenen welke maandelijkse uitkering je op kunt bouwen met het ZZP Pensioen.

Bereken jouw ZZP Pensioen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Of kijk onder de "Veelgestelde vragen" voor de antwoorden die wij al aan anderen hebben gegeven.

De kosten van het ZZP Pensioen

Als deelnemer van het ZZP Pensioen krijg je te maken met een aantal vaste en variabele kosten. Wij lichten graag toe om welke bedragen en percentages het gaat en waarom deze van toepassing zijn.

Distributiekosten

Deze kosten worden maar één keer in rekening gebracht als je het ZZP Pensioen afsluit. Hiermee bekostigen wij een deel van onze website en het uitreiken naar nieuwe klanten.

Beheerkosten

Deze kosten betaal je ieder jaar, ook als je een jaartje niet inlegt. Hiermee bekostigen wij onze administratie, waaronder jouw deelnemersportaal. Hierin kun je de waardeontwikkeling van je vermogen zien. Ook gebruiken wij deze kosten voor het beantwoorden van jouw vragen en voor andere communicatie rondom het ZZP Pensioen.

Transactiekosten

Het aankopen en verkopen van beleggingen vindt plaats via handelsplatformen, via brokers of via banken. Zij vragen hiervoor transactiekosten. Loyalis is een zeer grote belegger. Door hoge volumes hebben wij lage transactiekosten af kunnen spreken. De transactiekosten verschillen per fonds. Zij worden berekend over de storting in het desbetreffende fonds en over de onttrekking of uitkering uit het fonds.

Deze kosten betaal je ieder jaar en besteden wij aan het beheren van jouw vermogen. Er wordt maandelijks 0,029% over jouw opgebouwde vermogen berekend en van jouw vermogen afgetrokken. Dat is 0,35% per jaar.

Vergelijking met andere aanbieders

U kunt binnen onderstaande tabel naar links en rechts scrollen.

ZZP Pensioen Bright Pensioen brand new Day
Zelf pensioendatum kiezen
Flexibel inleggen
Eenmalige kosten € 40 € 100* € 45
Jaarlijkse kosten
Vaste beheerkosten € 35 € 210** € 0 - € 50
Variabele beheerkosten 0,35% 0,25% 0,25% - 0,59%
Incidentele kosten
Transactiekosten 0,10% Equity SRI Fund
0,23% Interest plus Fund
0,00% Interest Fund
0,07% Instapkosten 0,50%
* Hiermee koop je aandelen van BrightPensioen aan
** Het lidmaatschap is gratis als je niet inlegt en je pensioenvermogen minder dan € 50.000 bedraagt