Hoe beleggen wij jouw ZZP Pensioen?

Beleggen afbeelding

Met het ZZP Pensioen beleg je voor de lange termijn. Daarom hebben wij een beleggingsmix samengesteld die perfect daarop aansluit. De belangrijkste kenmerken: 

 

 • Lage kosten
 • Drie fondsen zorgen voor een zeer brede spreiding
 • Het beleggingsrisico wordt steeds minder

Lage kosten

Voor de beleggingen betaal je jaarlijks 0,35% over je belegde vermogen. Daarnaast betaal je transactiekosten voor het aan- en verkopen van de beleggingen. 

Drie fondsen zorgen voor een zeer brede spreiding

 1. Loyalis Global Equity SRI Fund
  Belegt wereldwijd in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 2. Loyalis Global Interest Plus Fund
  Richt zich op vermogensgroei op de langere termijn door te beleggen in obligaties met een hoger risicoprofiel. Dit fonds heeft een lager risicoprofiel.
 3. Loyalis Global Interest Fund
  Belegt in wereldwijde bedrijfs- en staatsobligaties met lange looptijden van gemiddeld 21 jaar. Dit fonds heeft een gemiddeld risicoprofiel en gemiddeld rendement.

Het beleggingsrisico wordt steeds minder

Jouw inleg wordt belegd in een lifecycle structuur. Hierin wordt het beleggingsrisico stap voor stap steeds minder, naarmate je pensioendatum dichterbij komt.
Als je nog lange tijd kan beleggen wordt jouw inleg omgezet in aandelen met een kans op een hoger rendement. Naar mate je je pensioenleeftijd nadert, bouwen wij dit risico af. Hierbij worden aandelen met een hoger risico geleidelijk ingeruild voor obligaties met een lager risico. 

Dit is om twee redenen belangrijk: geleidelijk afbouwen is minder risicovol dan binnen bijvoorbeeld 1 jaar afbouwen. En met stap voor stap afbouwen blijf je nog wat langer beleggen in aandelen, wat een hogere kans op rendement betekent.

Resterende looptijd:Global Equity SRI FundGlobal interest Plus FundGlobal Interest Fund
Langer of gelijk aan 20 jaar? 80% 10% 10%
Minder dan 20 jaar? 70% 20% 10%
Minder dan 15 jaar? 60% 20% 20%
Minder dan 12 jaar? 50% 20% 30%
Minder dan 9 jaar? 40% 20% 40%
Minder dan 7 jaar? 30% 20% 50%
Minder dan 5 jaar? 20% 20% 60%
Minder dan 3 jaar? 10% 10% 80%

Op de hoogte blijven?

Wij houden houden onze klanten maandelijks op de hoogte van de beleggingen in het ZZP Pensioen. Ontvang je deze update nog niet? Schrijf je dan in