Minder belasting betalen met het ZZP Pensioen

Leg in met belastingvoordeel

Met ZZP Pensioen bouw je vermogen op voor je pensioen. Omdat de overheid het belangrijk vindt dat je een goed pensioen opbouwt, mag je de inleg ervan aftrekken van je inkomsten vóórdat je hierover belasting betaalt. Na jouw pensioendatum betaal je over de uitkeringen wel belasting.

Er zit wel een grens aan wat je van je inkomen mag aftrekken. Die grens wordt jaarlijks vastgesteld. Deze bereken je met onze rekentool hieronder. 

Hoe bereken je je jaarruimte

  • Na ieder belastingjaar bereken je je winst
  • Je berekent met deze gegevens je maximale aftrek
  • Je kijkt of je nog aftrek van vorige jaren kunt benutten

Bereken wat je maximaal in kunt leggen

 Wil je toch meer inleggen dan de jaarruimte van dit jaar? Je mag nog gebruik maken van de jaarruimtes van 2010 tot en met 2016. In dat geval maak je ook gebruik van de reserveringsruimte

**Aan deze rekentool kunnen geen rechten worden ontleend. Voor een uitgebreide berekening van je maximale inleg kijk op de website van de belastingdienst.

Maximale aftrek berekend?

Dan kun je aan de slag. Stort niet in één keer een groot bedrag, maar verdeel jouw inleg over enkele maanden om zo risico te spreiden. En heb je nog een oude lijfrente? Vaak is die een stuk duurder dan het ZZP Pensioen. Dan levert overstappen naar het ZZP Pensioen flink wat op! Wil je hier meer over lezen? Op onze overstappenpagina vind je alles wat je moet weten.