Dromen omzetten in werkelijkheid

28 October 2014

Dromen omzetten in werkelijkheid

Kijk jij weleens naar de toekomst? Hoe zou je leven er over pakweg dertig jaar uitzien? En doe je dan de dingen die je wilt doen? Natuurlijk, dat is koffiedik kijken, maar toch is het geen verspilde tijd.

Het start al als kind: ‘Als ik later groot ben, dan…’. Waarschijnlijk stond er op de puntjes geen ‘ZZP’er’. Maar misschien wist je al wel heel vroeg dat je je bezig wilde houden met mensen. Of was je toen al praktisch ingesteld en wist je eigenlijk al dat je met je handen zou gaan werken. Niet alle dromen zijn realistisch, maar toch zit er soms een kern van waarheid in.

Zo is het ook met de dromen die je vandaag de dag hebt. Dromen voor nu, maar ook voor je latere leven. Misschien ben je over dertig jaar nog volop aan het werk. Heb je een voorliefde ontwikkeld voor het sleutelen aan oldtimers. Of reis je de wereld over. Het mooie is dat je zelf een steentje bij kunt dragen aan het realiseren van deze dromen. Want sommige dingen kosten nu eenmaal geld. Verdiep je daarom in jouw financiële mogelijkheden voor later. Ook als ZZP’er. Juist als ZZP’er.

Binnenkort komen we met de Pensioencalculator. Hiermee kun je precies berekenen wat het kost om op welke leeftijd met pensioen te gaan. Zodat het niet bij dromen hoeft te blijven.

Benieuwd naar de toekomstdromen van andere ZZP’ers? Doe inspiratie op met onze video op Facebook.