Hoe bepaal je als ZZP’er jouw uurtarief?

02 June 2016

Hoe bepaal je als ZZP’er jouw uurtarief?

Je bent als ZZP’er zelf verantwoordelijk voor pensioenopbouw. Hoe verwerk je die kosten in jouw uurtarief? Zelfstandig IT’er Barend Deetman deelt zijn ervaringen.

Ervaring is het belangrijkst voor het bepalen mijn uurtarief. Ik werk twintig jaar als applicatiebeheerder in de IT. Ieder jaar reserveer ik budget voor scholing. In de IT-sector moet je bijblijven. Dat doe je met cursussen en het halen van certificaten. En die kun je weer gebruiken in de onderhandeling met een potentiële opdrachtgever over het uurtarief.

Geld opzij voor pensioen

Ik houd voor mijn uurtarief rekening met pensioenopbouw. Mijn jaarruimte besteed ik jaarlijks aan een aanvullende oudedagsvoorziening, zoals een pensioenfonds en beleggingsproduct. Ik hoopte, net als alle vutters bij mij in de straat, eerder te stoppen met werken. In de jaren negentig leek dat zeer aannemelijk. Alleen, zijn de regelingen door de crisis minder aangenaam.

Reiskostenvergoeding voor ZZP’er

Naast ervaring, pensioenopbouw en scholing zijn de reisafstand en -kosten belangrijk. Veel opdrachtgevers vergoeden de reistijd niet. Hoe verder de reis, hoe hoger het uurtarief. Ook de duur van een opdracht speelt een rol bij het bepalen van mijn prijs.

Ik startte in 2000 bewust als ZZP’er. Groot voordeel: de vrijheid. En, ik kon meer verdienen dan in vaste dienst. Misschien nog wel belangrijker: ik doe opdrachten die ik echt leuk vind.

Wie is Barend? 

Barend Deetman

Barend Deetman (Oldebroek, 1964) is meer dan twintig jaar actief in de IT, sinds 2000 als ZZP’er. Hij werkte als applicatiebeheerder mee aan projecten van de Wageningen University, UWV en pensioenfonds PGGM. De ondernemer gaat jaarlijks drie weken met zijn vrouw op vakantie, bijvoorbeeld naar Iran. Zijn telefoon staat dan uit.