Iedere maand sparen voor je pensioen

09 June 2016

Iedere maand sparen voor je pensioen

Voor spreiding van beleggingsrisico’s is het slimmer iedere maand een klein bedrag in je ZZP Pensioen te storten dan jaarlijks een groot bedrag. Zelfstandig ondernemer Zenno Cornelisse (Loyalis) legt uit waarom.

Op de hoogte blijven?

Wil je elke maand op de hoogte worden gehouden van onze rendementen? Schrijf je hier in voor de update.

Schrijf je in

De cijfers die we onder ogen kregen van de week, waren dus over het algemeen positief. Ons aandelenfonds liet een behoorlijke stijging zien en ook ons langlopende obligatiefonds staat flink in de plus. Alleen het fonds met de opkomende economieën en bedrijfsobligaties daalde lichtelijk.

Je kunt in een keer je jaarruimte, reserveringsruimte of Fiscale Oudedagsreserve (FOR) benutten door jaarlijks een groot bedrag in het ZZP Pensioen te storten. Dat kan aantrekkelijk zijn als de aandelenprijs laag staat. Maar je weet natuurlijk nooit of de aandeelprijs nog verder zakt, of juist ineens gaat stijgen. Aandelen fluctueren nu eenmaal. En stort je op een ongunstig moment dan loop je voordelen mis.

Beleggingsrisico spreiden

Slimmer is het om je inleg uit te smeren over twaalf maanden. Je vermijdt dan het risico dat je eenmalig inlegt bij een hogere aandelenprijs. In januari weet je de bedragen van de jaar- en reserveringsruimte, dus je kunt vanaf dan ook gemakkelijk de hoogte van het maandelijkse bedrag voor pensioen berekenen.

Automatisch overboeken

We krijgen vaak de vraag hoe je het beste maandelijks kunt inleggen. Natuurlijk kun je maandelijks kijken wat je kunt missen en dit bedrag via Ideal overboeken. Maar wat ook een tip kan zijn, is een automatische overboeking instellen bij je bank.

Wel of niet zelf beleggen?

Beleg je liever zelf, kies dan voor een specifieke beleggingsrekening. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor aan- en verkoop van aandelen. Dat kost tijd en geld. Loyalis/APG beheert ongeveer 450 miljard voor pensioenfondsen en beschikt over veel kennis over beleggen. De grote volumes zorgen voor lagere beleggingskosten voor ZZP’ers.

Download ons e-book

 

 

Wie is Zenno? 

Zenno Cornelisse

Zenno Cornelisse, marketeer van het ZZP Pensioen, is zelf ondernemer en heeft een lange carriere in de financiële wereld. Hij weet inmiddels alles over zaken als beleggingsrisico's en geeft regelmatig presentaties over het ZZP Pensioen.