Simpel: iets regelen voor je oudedag

11 May 2017

Simpel: iets regelen voor je oudedag

Je zou denken dat ondernemers slimme mensen zijn, maar toch heeft ruim 66% niets geregeld voor de oudedag, blijkt uit diverse onderzoeken. Als je dan stopt met werken, en je bent ouder dan 67 jaar dan heb je alleen je AOW. Dat is nu ongeveer € 1.000 netto voor alleenstaanden en ca. € 750 netto voor twee samenwonenden. Geen vetpot dus.

Dat ondernemers niet uit hun stoel komen om hun oudedag te regelen heeft verschillende redenen: “ik leef nu en maak mij geen zorgen over later” of  “ik ga nooit met pensioen want ik vind mijn werk leuk” of “ik vertrouw pensioenfondsen, banken, verzekeraars, beleggers en de politiek niet dus die vertrouw ik mijn geld niet toe”. Deze ondernemers kiezen er bewust voor om hun pensioen niet te regelen. Ik zou zeggen: stop maar met lezen en slaap lekker door.

Wil wel, maar...
Een belangrijk deel van de ondernemers wil wel wat regelen, maar die komen er steeds niet aan toe: te druk met de business, of het regelen is te ingewikkeld. Uitstellen is het resultaat.

Je oudedag regelen
Vorige maand was ik bij Freeforce, een avondbijeenkomst voor ondernemers. Op het programma stond “je oudedag regelen”. Dat onderwerp sprak aan, want de zaal zat vol met ondernemers, die wel hun oudedag willen regelen  maar dat nog steeds niet hadden gedaan. Eén van de spreeksters was Femke Hogema. Femke is een ondernemer die van hulp bieden aan ZZP’ers haar beroep heeft gemaakt. Zie http://financienvoorzzpers.nl/  

Spaar eerst een jaar
Femke had die avond een belangrijke en zeer eenvoudige tip: begin nu al met € 100 of € 200 per maand op een bankrekening te zetten. En kijk na een jaar wat je ermee gaat doen: laat je het op die bankrekening staan, of ga je het overhevelen naar een beleggingsproduct of ga je het investeren in crowdfunding; dat bepaal je later wel. Maar ga nu eerst even starten met sparen. Femke kreeg veel applaus: de zaal zuchtte van opluchting: zo simpel is het nou om iets te regelen voor je oudedag!

 

Wie is Zenno? 

Zenno Cornelisse

Zenno Cornelisse, marketeer van het ZZP Pensioen, is zelf ondernemer en heeft een lange carriere in de financiële wereld. Hij weet inmiddels alles over zaken als beleggingsrisico's en geeft regelmatig presentaties over het ZZP Pensioen.