Tips van ZZP Pensioen: Hoe kom ik de zomer nuttig door?

01 July 2015

Tips van ZZP Pensioen: Hoe kom ik de zomer nuttig door?

In de zomer gaan heel wat bedrijven in Nederland dicht en nemen werknemers vakantie op. De komkommertijd breekt aan. Vanwege de rustige periode nemen ook veel ZZP’ers een welverdiende vakantie. Het ideale moment om een aantal zaken op je gemak te regelen. ZZPPensioen.nl geeft je tips om de zomer nuttig door te komen!

Tijdens drukke werkweken schieten dingen er vaak bij in. Je bent bezig met je gezin en rent van afspraak naar afspraak. Spaarzame vrije uren besteed je het liefst aan ontspanning. In de zomer heb je vaak meer tijd en ruimte om zaken die de rest van het jaar blijven liggen, alsnog te regelen.

Huis opruimen
Je zult je verbazen wat je door de jaren heen allemaal verzamelt. Neem de tijd om uit te zoeken welke spullen je al een half jaar (of langer) niet gebruikt hebt. Inventariseer wat naar de stort kan en de rest verkoop je gewoon via internet. Nu je weer meer ruimte hebt, is er misschien ook plaats voor een kantoor aan huis?

ZZP pensioen regelen
Als je straks met die permanente pensioenvakantie gaat, wil je er nog steeds goed bij zitten. Daarom is het ZZP Pensioen ideaal voor mensen die ook in de toekomst zelfstandig willen blijven. Gewoon elk jaar nog op vakantie en je houdt genoeg geld over voor leuke activiteiten of om te sparen. Bekijk wat het ZZP Pensioen precies inhoudt en hoe je dit snel en handig zelf kunt afsluiten. Doe de pensioencheck om te zien wat dit voor jou kan betekenen.

Netwerken
In de zomer worden er heel wat gezellige netwerkborrels georganiseerd. Bekijk eens wat er bij jou in de buurt plaatsvindt en combineer business en pleasure in de buitenlucht onder het genot van een drankje en een hapje. Kun je na de komkommertijd meteen aan de slag met die nieuw vergaarde opdrachten!

Cursus volgen
Uitgeleerd ben je nooit. Wat dacht je van een korte cursus om je kennis bij te spijkeren? Of treed buiten je comfort zone en schrijf je in voor iets totaal nieuws. Salsa dansen voor beginners bijvoorbeeld. Daar heb je ook wat aan als je nog naar een tropisch oord vertrekt.

Genoeg te doen de komende tijd! Geniet van de zomer en mocht je vragen hebben over het ZZP Pensioen: wij blijven ook in de zomer bereikbaar!