ZZP
Pensioen

Vier ZZP-organisaties, Loyalis en APG bundelen hun krachten zodat jij als zelfstandig ondernemer straks ook onafhankelijk kunt blijven. Samen werken we aan jouw optimale toekomst.

Wat is het ZZP Pensioen?

Het ZZP Pensioen van Loyalis is ontwikkeld in samenwerking met ZZP organisaties en geeft zekerheid: je bepaalt zelf wat en wanneer je inlegt en het geld blijft van jou.

In samenwerking met
Meer over de partners van het ZZP Pensioen

Hoe werkt het?

Je hebt alle zekerheden op een rij: je beslist zelf hoeveel je inlegt en wanneer. Dus als je het even niet kunt missen leg je niets in. Je bepaalt zelf wanneer je dan weer begint met inleggen. Je bepaalt ook zelf wanneer je met pensioen gaat. En of je een tijdelijke of een levenslange pensioenuitkering wil. Tijdens het sparen hou je zicht op je geld en je kan er ook altijd mee stoppen.

Dit bepaal je zelf ...

Zelf bepalen hoeveel je inlegt en wanneer

Zelf bepalen hoeveel je inlegt en wanneer

Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort en wanneer. Dit kan maandelijks, jaarlijks, eenmalig of zelfs even niet. Er zijn geen verplichtingen. Wat je inlegt in je ZZP Pensioen hoeft dus niet iedere keer hetzelfde te zijn. En tot een bepaalde hoogte krijg je je inleg van de belasting terug!

Meer over de fiscale regels
Zelf je pensioenleeftijd kiezen

Zelf je pensioenleeftijd kiezen

Je kunt tussen je 60ste en 72ste met pensioen gaan. Maar die hoef je nu nog niet te kiezen. Pas een half jaar voordat je echt met pensioen wil.

Zelf kiezen hoe lang je pensioen uitgekeerd wordt

Zelf kiezen hoe lang je pensioen uitgekeerd wordt

Binnen de wettelijke regels kun je kiezen hoe lang je je ZZP Pensioen laat uitkeren. Je kunt na je AOW-leeftijd kiezen voor een uitkering van ten minste 5 jaar, oplopend tot levenslang.

Meer over de uitkeringsduur

En dit is goed geregeld...

Hoe beleggen wij jouw geld?

Hoe beleggen wij jouw geld?

Als je met pensioen gaat, wil je voldoende inkomen hebben om de dingen te blijven doen die je nu ook doet. Dan is het slim om nu vermogen op te bouwen voor je pensioen. Beleggen is een interessante manier om vermogen op te bouwen. Historisch gezien levert beleggen meer op dan sparen. Maar je moet ook beleggen met zo min mogelijk risico's. En dat doen we met de grootste pensioenbelegger van Nederland, APG, die voor meer dan 4,5 miljoen mensen het pensioen verzorgt. En dat doen zij al meer dan 50 jaar!

Meer over beleggen
Duidelijkheid over de kosten

Duidelijkheid over de kosten

De kosten zijn laag. We leggen graag uit welke kosten er zijn en welke impact zij hebben op je pensioen. Zo kan je de juiste afweging maken.

Meer over de kosten
Persoonlijk dashboard

Persoonlijk dashboard

Je kan in jouw eigen ZZP Pensioen portaal volgen hoe jouw pensioen zich ontwikkelt. Je ziet welke bedragen je hebt gestort en wat we met jouw geld hebben gedaan. Je kan ieder moment de waarde van je pensioen bekijken.

Ook belangrijk om te weten

 • Uitkering bij arbeidsongeschiktheid

  Je mag het opgebouwde vermogen in het ZZP Pensioen onder voorwaarden gebruiken als inkomensvoorziening bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

  Lees meer
 • Wat gebeurt er na overlijden?

  Geen vrolijk onderwerp, maar wel erg belangrijk. Voor jezelf en voor jouw erfgenamen. Want als jij overlijdt, gaat jouw geld naar jouw erfgenamen.

  Lees meer
 • Hoe zit het met kapitaaloverdracht?

  Misschien heb je als zelfstandige al geld gespaard voor je oude dag. Bijvoorbeeld in een (beleggings)verzekering of via banksparen. Dit kapitaal wil je misschien ook in het ZZP Pensioen storten. Dat heet "Kapitaaloverdracht".

  Lees meer
 • Fiscale regels

  Als je pensioen opbouwt moet je rekeninghouden met een aantal belastingregels. Dat klinkt lastig, maar het is niets om je zorgen over te maken. Wel is het belangrijk om ervan op de hoogte te zijn.

  Lees meer

Zelf je pensioen berekenen

Wil je weten hoeveel pensioen je kan krijgen?

Bereken het nu!
Bereken jouw situatie

Partners

het ZZP pensioen van loyalis is samen met de 4 grootste ZZP organisaties ontwikkeld: voor en door ZZP'ers! Zij weten als geen ander wat leeft onder ZZP'ers en aan welke voorwaarden een ZZP pensioen moet voldoen. Deze ZZP organisaties blijven betrokken bij het ZZP Pensioen via de Stichting ZZP Pensioen.

Over Loyalis

Over Loyalis

Het beheer voor het ZZP Pensioen wordt gedaan door Loyalis Sparen & Beleggen N.V., een onderdeel van APG Groep. Loyalis Sparen & Beleggen is opgenomen in het register van de AFM. ZZP Pensioen maakt gebruik van de ervaring en het gigantische inkoopvolume van APG. Dit zorgt voor goede beleggingen tegen lage kosten.